Udsigten til konkrete løsninger inden for bl.a. grøn energi og grøn mobilitet kombineret med adgangen til et unikt netværk på tværs af erhvervsliv og kommune, er nogle af grundene til, at DANDY Business Park har kastet sig ind i kampen for den grønne omstilling via Klimapartnerskab Vejle Nord.   

Vejle Kommune har forpligtet sig til at efterleve målene i Paris-aftalen. Det betyder, at udledningen af drivhusgasser skal være reduceret med 70 procent i 2030, og at kommunen som samfund skal være fuldstændig klimaneutral i 2050.

Kommunens erhvervsliv skal derfor i gang med at finde de gode løsninger, så de kan reducere deres klimaaftryk og leve op til de grønne ambitioner.  

Og det er netop derfor DANDY Business Park har valgt at gå ind i Klimapartnerskab Vejle Nord. For at tage på en klimarejse, der giver adgang til inspiration, læring og konkrete løsninger. Løsninger, som både er økonomisk bæredygtige og passer ind i virksomhedens egne ambitioner for den grønne omstilling, ifølge Jørgen Andersen, CEO i DANDY Business Park, der satser på, at partnerskabet blandt andet fører til konkrete tiltag inden for grøn energi og grøn mobilitet.

”Der skal mere vedvarende, grøn energi herop. Skal vi investere i en vindmølle til parken, så vi kan få 100 procent grøn strøm, eller er løsningen derimod at etablere et varmelager? Vi vil rigtig gerne gå over til 100 procent grøn strøm og varme, men vi har brug for hjælp til at komme et skridt videre. Her kan vi bruge Klimapartnerskabet til at finde den bedste løsning, udtaler han.

Og så skal der findes løsninger inden for grøn mobilitet. For mobiliteten er ikke bæredygtig, som den er i dag og DANDY Business Park ser ind i en fremtid, hvor vi får flere grønne biler og skal have en bedre kobling til togstationen.  

” Vi oplever en voldsom stigning af elbiler i parken, og en stigende biltrafik fra E45 ned i Vejle by. Men hvor skal bilerne lade henne? Skal vi lave et kæmpe parkeringshus med 200 ladestandere i Vejle Nord, og hvordan sørger vi for, at folk har de bedste forudsætninger for at komme hertil med offentlig transport fra andre byer? Det er vigtige problemstillinger, som vi gerne vil kigge ind i med Klimapartnerskabet,” siger Jørgen Andersen.  

Et unikt netværk

Samtidig giver partnerskabet en unik adgang til kommunen, der ligesom DANDY Business Park har ambitioner for fremtidens grønne transport.

”Det er en kæmpe fordel for os, at vi med Klimapartnerskabet får adgang til kommunen og beslutningsprocessen vedrørende en grøn mobilitetsplan. Vi får med andre ord adgang til et helt unikt netværk, som kun er muligt, fordi vi er med i partnerskabet,” udtaler Jørgen Andersen, som samtidig ser frem til et tættere samarbejde med nabovirksomhederne i Vejle Nord.

DANDY Business Park har været placeret i Vejle Nord i ti år, men det er først via Klimapartnerskabet, at de har fået en relation til nabovirksomhederne.

”Det er vigtigt, at vi får opbygget et bedre kendskab til vores naboer. For der er helt sikkert problemstillinger, vi kan hjælpe hinanden med, når det kommer til at reducere klimaaftrykket. Faktisk så tror jeg, at vi kan komme rigtigt langt ved at inspirere, lære og hjælpe hinanden i klimakampen,” siger han og understreger, at timingen med partnerskabet er den helt rigtige.

”Inden vi har set os om, skal vi efterleve målene i Paris-aftalen, og derfor skal der ske noget nu. For kunderne og medarbejderne stiller også krav, og ved at engagere os i den grønne omstilling bliver vi mere attraktive over for både lejere og medarbejdere i parken, afslutter han.